Hovězí vývar, domácí nudle

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Pavel Gerhard

Hovězí vývar, domácí nudle
Hovězí vývar, domácí nudle

reklama

Suroviny

hovězí žebro
hovězí morkové kosti
mrkev
petržel
celer
nové koření
bobkový list
sůl
pepř
Domácí nudle:
1vejce
150 ghrubé kouky
voda
sůl

Postup

  1. Maso a kosti vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 30 minut. Zeleninu oškrábeme, vložíme na opečené maso a kosti do hrnce. Pomalu zavaříme a postupně sbíráme pěnu na hladině. Táhneme těsně pod bodem varu cca 5 hodin. Vývar scedíme a dochutíme solí a pepřem.
  2. Domácí nudle: Do mističky dáme asi 160 g hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou. Pak si těsto na nudle dáme na vál, podsypáváním mouky a hnětením utvoříme tuhé těsto, které rozválíme na co nejslabší placku. Necháme malinko oschnout (5 minut). Placku nařežeme na pruhy asi 3–4 cm široké, ty dáme na sebe a krájíme slabé nudličky.

reklama