Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Alena Mráčková

Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi
Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi

reklama

Suroviny

500 ghovězího žebra nebo pupek
1morková kost
1mrkev
1/4celer
neloupaná cibule
3 ksbobkový list
10 ksnové koření
10 kscelý pepř
1 kostkahovězí bujon
zelená petrželka
sůl
Celestýnské nudle
2vejce
3-4 lžícehladká mouka
1 lžíceolej
sůl
zelená petrželka nasekaná

Postup

  1. Do tlakového hrnce dáme 1 a ¼ l studené vody, vložíme maso, zeleninu a koření a hodinu vaříme. Pak vývar scedíme a maso pokrájíme na malé kousky. Připravíme si čerstvou kořenovou zeleninu pokrájenou na kostičky, které orestujeme na másle a zalijeme připraveným vývarem, krátce povaříme a vrátíme obrané maso.
  2. Celestýnské nudle: Ingredience smícháme dohromady a vyšleháme těsto, které by mělo být asi jako na palačinky. Palačinky usmažíme a necháme vystydnout. Teprve nyní je pokrájíme na nudle, které servírujeme s vývarem těsně před podáváním.

reklama