Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
500 g | hovězího žebra nebo pupek |
1 | morková kost |
1 | mrkev |
1/4 | celer |
neloupaná cibule | |
3 ks | bobkový list |
10 ks | nové koření |
10 ks | celý pepř |
1 kostka | hovězí bujon |
zelená petrželka | |
sůl |
Celestýnské nudle | |
---|---|
2 | vejce |
3-4 lžíce | hladká mouka |
1 lžíce | olej |
sůl | |
zelená petrželka nasekaná |
Postup
- Do tlakového hrnce dáme 1 a ¼ l studené vody, vložíme maso, zeleninu a koření a hodinu vaříme. Pak vývar scedíme a maso pokrájíme na malé kousky. Připravíme si čerstvou kořenovou zeleninu pokrájenou na kostičky, které orestujeme na másle a zalijeme připraveným vývarem, krátce povaříme a vrátíme obrané maso.
- Celestýnské nudle: Ingredience smícháme dohromady a vyšleháme těsto, které by mělo být asi jako na palačinky. Palačinky usmažíme a necháme vystydnout. Teprve nyní je pokrájíme na nudle, které servírujeme s vývarem těsně před podáváním.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací