Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi a játrovými knedlíčky

René uvařil svůj vývar z hovězí oháňky a do polévky přidal i růžičkové kapustičky.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: René Šťastný

Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi a játrovými knedlíčky
Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi a játrovými knedlíčky

reklama

Suroviny

0,5 kghovězího masa na polévku (ideálně oháňka)
1neoloupaná rozpůlená cibule
6rozpůlených a neoloupaných stroužků česneku
6kuliček nového koření
15kuliček pepře
4bobkové listy
3mrkve
1petržel
1/8celeru
snítka libečku
pažitka na dozdobení
2lžičky soli
Játrové knedlíčky
hovězí játra
2vejce
stroužky česneku
2lžičky soli
špetka pepře
1lžička sušené petržele
1/2-1 hrnekstrouhanky
Celestýnské nudle
3vejce
300 gpolohrubé mouky
mléko dle potřeby
1lžička soli

Postup

  1. Veškeré ingredience na vývar, kromě kořenové zeleniny, vaříme táhnutím dvě hodiny ve dvou litrech vody. Po hodině varu přidáme kořenovou zeleninu vcelku. Scedíme, nakrájíme najemno zeleninu a maso, na ozdobení přidáme nasekanou pažitku.
  2. Játrové knedlíčky: Játra pomeleme, přidáme zbytek ingrediencí, vše smícháme a uděláme knedlíčky, které uvaříme zvlášť v osolené vodě, než vyplavou na hladinu.
  3. Celestýnské nudle: Smícháme suroviny a připravíme si těsto. Na rozpálené pánvi si usmažíme palačinky, které pak nakrájíme na jemné nudle. Ty dáme do polévky těsně před podáváním.

reklama