Hovězí vývar s domácími játrovými knedlíčky a nudlemi

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Zdeněk Kotulan

Hovězí vývar s domácími játrovými knedlíčky a nudlemi
Hovězí vývar s domácími játrovými knedlíčky a nudlemi

reklama

Suroviny

kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
nové koření
celý pepř
bobkový list
čerstvý libeček
Játrové knedlíčky
100 gkuřecích jater
1vejce
1-2 stroužkyčesneku
1cibule
čerstvá majoránka
strouhanka
sůl
pepř

Postup

  1. Hovězí žebra dáme spolu s kořenovou zeleninou a veškerým kořením do tlakového hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 45 minut. Poté polévku přecedíme, maso obereme. Čerstvou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, dáme do polévky a vaříme doměkka.
  2. Játrové knedlíčky: Všechny ingredience pomeleme a dochutíme. Ze vzniklé hmoty uválíme knedlíčky, které vaříme zvlášť ve vroucí vodě.
  3. Polévku podáváme s vařenými nudlemi a játrovými knedlíčky.

reklama