Hovězí vývar s domácími nudlemi

Na hovězí vývar se hosté těšili, ale třeba Jiřímu připadal slabý, i když v polévce byla žebra i morková kost.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Barbora Šotolová

Hovězí vývar s domácími nudlemi
Hovězí vývar s domácími nudlemi

Maso dáme do studené vody a přidáme mrkev, celer, petržel a cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a nové koření. Vývar vaříme přikrytý poklicí na menší plamen aspoň hodinu a půl. Poté maso i zeleninu vyndáme z polévky, vývar přecedíme, pokrájíme zeleninu a maso a vložíme zpět do polévky. Nakonec přidáme nudle a nasekanou petrželovou nať.

Suroviny

500 ghovězího masa
1morková kost
2mrkve
1cibule
1/4celeru
petržel
bobkový list
nové koření
sůl
pepř
Reklama
Reklama
Reklama