Hovězí vývar s domácími nudlemi

Šikovná hostitelka připraví rychle před kamerou nefalšované domácí nudle.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Renata Dirdová

Hovězí vývar s domácími nudlemi
Hovězí vývar s domácími nudlemi

Suroviny

přední hovězí maso na polévku
hovězí oháňka
morková kost
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
Domácí nudle
100 gpolohrubá mouka
2vejce
sůl
Reklama

Postup

  1. Maso omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme studenou a osolenou vodou. Zeleninu očistíme a vcelku přidáme do hrnce k masu. Vaříme na mírném ohni tři hodiny a sbíráme pěnu. Po uvaření polévku scedíme, maso obereme a zeleninu pokrájíme, vývar dosolíme. Podáváme s domácími nudlemi.
  2. Domácí nudle: Do mouky uděláme důlek, rozklepneme dvě vejce a vypracujeme tuhé těsto. Těsto rozválíme na tenkou placku a nakrájíme nudle, které necháme trochu proschnout a uvaříme v osolené vodě.
Reklama
Reklama