Hovězí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Monika Černášová

Hovězí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky
Hovězí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

Suroviny

500 ghovězího masa
morková kost
kořenová zelenina
1cibule
Játrové knedlíčky:
300 vepřových jater
2 stroužkyčesneku
1vejce
dle potřebystrouhanka
sůl
pepř
Domácí nudle:
100-150 gpolohrubé mouky
1vejce
sůl

reklama

Postup

  1. Do hrnce dáme morkovou kost, hovězí maso, kořenovou zeleninu a celou cibuli, přivedeme k varu a vaříme na mírném stupni 3 hodiny. Po uvaření polévku přecedíme, maso nakrájíme a zeleninu nastrouháme, vrátíme do vývaru. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky.
  2. Játrové knedlíčky: Vepřová játra nastrouháme, přidáme vejce, česnek, majoránku, zahustíme strouhankou, osolíme a opepříme. Z takto připravené směsi tvarujeme knedlíčky, které vaříme zvlášť ve vroucí vodě.
  3. Domácí nudle: Z uvedených ingrediencí připravíme tužší těsto, které vyválíme na placku, necháme proschnout a poté krájíme tenké nudle, opět necháme proschnout a uvaříme zvlášť ve vroucí osolené vodě.

reklama