Játrové knedlíčky
- vepřová játra 300 g
Head
- morková kost
- kořenová zelenina
Játrové knedlíčky
Postup přípravy
- Do hrnce dáme morkovou kost, hovězí maso, kořenovou zeleninu a celou cibuli, přivedeme k varu a vaříme na mírném stupni 3 hodiny. Po uvaření polévku přecedíme, maso nakrájíme a zeleninu nastrouháme, vrátíme do vývaru. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky.
- Játrové knedlíčky: Vepřová játra nastrouháme, přidáme vejce, česnek, majoránku, zahustíme strouhankou, osolíme a opepříme. Z takto připravené směsi tvarujeme knedlíčky, které vaříme zvlášť ve vroucí vodě.
- Domácí nudle: Z uvedených ingrediencí připravíme tužší těsto, které vyválíme na placku, necháme proschnout a poté krájíme tenké nudle, opět necháme proschnout a uvaříme zvlášť ve vroucí osolené vodě.