Hovězí vývar s domácími nudlemi a kořenovou zeleninou, játrové knedlíčky

Poslední polévka byla dobrá, dokonce s předpečenou zeleninou, ale v pátek už bohužel na vývar neměl počtvrté skoro nikdo chuť.

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Ivana Míková

Hovězí vývar s domácími nudlemi a kořenovou zeleninou, játrové knedlíčky
Hovězí vývar s domácími nudlemi a kořenovou zeleninou, játrové knedlíčky

Suroviny

hovězí kosti
2mrkve
1celer
2petržele
1cibule
nové koření
bobkový list
libeček
sůl
Domácí nudle
hrubá mouka
2vejce
sůl
Reklama

Postup

Hovězí kosti vložíme do vroucí vody a necháme zatáhnout. Poté je dáme v hrnci do studené vody a přivedeme k varu. Očištěnou zeleninu společně s kořením dáme do trouby vyhřáté na 180°C a po 15 minutách přidáme do hrnce k masu. Vaříme doměkka. Poté vývar scedíme, dochutíme, přidáme domácí nudle a můžeme podávat.

Reklama
Reklama