Hovězí vývar s domácími nudličkami

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Tereza Kudrnová

Hovězí vývar s domácími nudličkami
Hovězí vývar s domácími nudličkami

Suroviny

kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
hovězí kosti a maso
1cibule
celé kuličky pepře
sůl
Domácí nudličky:
100-150 ghrubé mouky
1vejce
sůl

reklama

Postup

Do hrnce s vodou dáme zeleninu, kosti, maso, celý pepř, trochu soli a dáme vařit. Necháme vařit co nejdéle. Mezitím si připravíme nudličky. Dáme si do misky hrubou mouku, vejce, trochu vody a přidáme špetku soli. Vše smícháme vidličkou a vytvoříme těsto. Poté z něj uvalíme tenkou placku a nakrájíme na nudličky. Vaříme zhruba minutu, přecedíme, dáme do misky, zalijeme trochou oleje a promícháme. Polévku po uvaření přecedíme, zeleninu a maso pokrájíme a vrátíme do polévky. Podáváme s domácími nudlemi a posypeme čerstvou petrželkou.

reklama