Hovězí vývar s drobením

Na radu maminky dala Klára do polévky možná až moc kořenové zeleniny. Základ vývaru vařila přes deset hodin a byl opravdu čirý.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Klára Bauerová

Hovězí vývar s drobením
Hovězí vývar s drobením

reklama

Suroviny

500 ghovězího zadního masa
10 kuličekčerného pepře
5 kuličeknového koření
1 lžícesoli
1cibule
1 stroužekčesnek
1celer
4mrkve
pažitka
1petržel
2 hrnkyhrubé mouky
3vejce

Postup

Kořenovou zeleninu očistíme. Opláchnuté maso vložíme do hrnce společně se všemi přísadami, zalijeme čtyřmi litry studené vody a pomalu vaříme pod pokličkou asi 2,5 hodiny, ideálně déle a sbíráme pěnu.

Pak hovězí polévku vypneme a necháme asi deset minut stát. Zeleninu vyjmeme a nakrájíme na kostičky, polévku přecedíme. Do vývaru vrátíme nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené uvařené maso a hojně posypeme sekanou zelenou petrželkou či pažitkou.

Na zavářku smícháme vejce, trošku soli a hrubou mouku a těsně před podáním do polévky zavaříme přes vidličku kapání.

reklama