Hovězí vývar s játrovou zavářkou, domácí nudle
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
250 g | hovězího masa |
150 g | mrkve |
150 g | celeru |
100 g | petržele |
čerstvý libeček | |
sůl | |
pepř |
Játrová zavářka: | |
---|---|
200 g | kuřecích jater |
česnek dle chuti | |
1 | vejce |
majoránka dle chuti | |
strouhanka | |
sůl | |
pepř |
Domácí nudle: | |
---|---|
150 g | hladké mouky |
1 | vejce |
sůl |
Postup
- Do hrnce dáme hovězí maso, zeleninu, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Poté polévku scedíme, zeleninu pokrájíme a dle chutí dochutíme.
- Játrová zavářka: Játra pomeleme, přidáme vejce, majoránku, sůl, pepř, česnek dle chutí a vše zamícháme. Játrovou zavářku dáváme do vroucí polévky na lžičce.
- Domácí nudle: Do mouky vklepneme vejce, přidáme špetku soli a zamícháme. Vyválíme tenkou placku a nakrájíme nudličky, necháme uschnout.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací