Hovězí vývar s játrovou zavářkou, domácí nudle

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Aleš Adamčík

Hovězí vývar s játrovou zavářkou, domácí nudle
Hovězí vývar s játrovou zavářkou, domácí nudle

reklama

Suroviny

250 ghovězího masa
150 gmrkve
150 gceleru
100 gpetržele
čerstvý libeček
sůl
pepř
Játrová zavářka:
200 gkuřecích jater
česnek dle chuti
1vejce
majoránka dle chuti
strouhanka
sůl
pepř
Domácí nudle:
150 ghladké mouky
1vejce
sůl

Postup

  1. Do hrnce dáme hovězí maso, zeleninu, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Poté polévku scedíme, zeleninu pokrájíme a dle chutí dochutíme.
  2. Játrová zavářka: Játra pomeleme, přidáme vejce, majoránku, sůl, pepř, česnek dle chutí a vše zamícháme. Játrovou zavářku dáváme do vroucí polévky na lžičce.
  3. Domácí nudle: Do mouky vklepneme vejce, přidáme špetku soli a zamícháme. Vyválíme tenkou placku a nakrájíme nudličky, necháme uschnout.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!