Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Georgi Stoykov

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

reklama

Suroviny

hovězí maso
rajčatový protlak
demi glace
1mrkev
1petržel
1celer
1cibule
Játrové knedlíčky:
250 gkuřecích jater
majoránka
česnek
strouhanka
1vejce
sůl
pepř
Demi glace:
morkové kosti
mrkev
petržel
celer
pepř

Postup

  1. Kořenovou zeleninu a hovězí maso si nakrájíme na kostičky a společně orestujeme na oleji. Přidáme vodu, demi glace a rajčatový protlak. Vaříme, dokud maso nebude měkké. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Kuřecí játra rozmixujeme tyčovým mixerem. Přidáme strouhanku, vejce, česnek, kmín, majoránku, osolíme a opepříme. Játrové knedlíčky si uvaříme zvlášť a poté přidáme do polévky, vaříme ještě 10 minut.
  2. Demi glace: Morkové kosti opečeme v troubě dozlatova. Poté je dáme do hrnce, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme na malém ohni 24-30 hodin. Hotový vývar přeceďte přes plátno do menšího hrnce a pomalu svařte na hustou omáčku konzistence sirupu.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!