Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
hovězí maso | |
rajčatový protlak | |
demi glace | |
1 | mrkev |
1 | petržel |
1 | celer |
1 | cibule |
Játrové knedlíčky: | |
---|---|
250 g | kuřecích jater |
majoránka | |
česnek | |
strouhanka | |
1 | vejce |
sůl | |
pepř |
Demi glace: | |
---|---|
morkové kosti | |
mrkev | |
petržel | |
celer | |
pepř |
Postup
- Kořenovou zeleninu a hovězí maso si nakrájíme na kostičky a společně orestujeme na oleji. Přidáme vodu, demi glace a rajčatový protlak. Vaříme, dokud maso nebude měkké. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Kuřecí játra rozmixujeme tyčovým mixerem. Přidáme strouhanku, vejce, česnek, kmín, majoránku, osolíme a opepříme. Játrové knedlíčky si uvaříme zvlášť a poté přidáme do polévky, vaříme ještě 10 minut.
- Demi glace: Morkové kosti opečeme v troubě dozlatova. Poté je dáme do hrnce, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme na malém ohni 24-30 hodin. Hotový vývar přeceďte přes plátno do menšího hrnce a pomalu svařte na hustou omáčku konzistence sirupu.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací