Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Eva Telvaková

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

reklama

Suroviny

hovězí přední
kořenová zelenina
1cibule
česnek
nové koření
bobkový list
sůl
pepř
Játrové knedlíčky:
100 gvepřových jater
100 gstrouhanky
1vejce
30 gmásla
česnek
čerstvá petrželka
mletý pepř
sůl

Postup

  1. Do hrnce dáme maso, cibuli, kořenovou zeleninu, koření a zalijeme vodou. Vaříme na mírném ohni doměkka. Podáváme s játrovými knedlíčky.
  2. Játrové knedlíčky:Játra odblaníme a najemno umeleme či rozmixujeme. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou strouhanku tak, aby ze směsi šly tvarovat knedlíčky. Z játrové směsi tvarujeme malé knedlíčky, vhazujeme je do vroucí polévky či vývaru a vaříme 10 minut. Játrové knedlíčky můžeme doplnit jemně nasekanou čerstvou bylinkou.

reklama