Head
- hovězí přední
Játrové knedlíčky
- strouhanka 100 g
Head
- cibule 1 ks
Játrové knedlíčky
- máslo 30 g
Head
Játrové knedlíčky
Head
Játrové knedlíčky
Postup přípravy
- Do hrnce dáme maso, cibuli, kořenovou zeleninu, koření a zalijeme vodou. Vaříme na mírném ohni doměkka. Podáváme s játrovými knedlíčky.
- Játrové knedlíčky:Játra odblaníme a najemno umeleme či rozmixujeme. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou strouhanku tak, aby ze směsi šly tvarovat knedlíčky. Z játrové směsi tvarujeme malé knedlíčky, vhazujeme je do vroucí polévky či vývaru a vaříme 10 minut. Játrové knedlíčky můžeme doplnit jemně nasekanou čerstvou bylinkou.