Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Lukasz Ulczok

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

reklama

Suroviny

2mrkve
2petržele
1celer
2cibule
500 gpředního hovězího masa
1špeková kost
1bujonová kostka pro dochucení
4kuličky nového koření
8kuliček černého pepře
čerstvá petrželka
sůl
Játrové knedlíčky:
500 gkuřecích jater
1vejce
hrst strouhnanky
2stroužky česneku
špetka majoránky
špetka muškátového oříšku
sůl
pepř

Postup

Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a dáme do hrnce. Přidáme maso a koření, zalijeme vodou a dáme vařit na mírný plamen. Táhneme cca 3 hodiny. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Játra rozmixujeme, přidáme koření, vejce a strouhanku. Necháme odpočinout v lednici cca 30 minut. Ze směsi vytvarujeme kuličky a vložíme je do vroucí osolené vody, kde je vaříme cca 15 minut.

reklama