Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a celestýnskými nudlemi

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Roman Pelešek

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a celestýnskými nudlemi
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a celestýnskými nudlemi

reklama

Suroviny

hovězí kosti
mrkev
celer
petržel
pepř
nové koření vcelku
petrželová nať
sůl
Játrové knedlíčky
kuřecí játra
vejce
česnek
majoránka
strouhanka
sůl
pepř
Celestýnské nudle
200 ghladké mouky
1-2vejce
0,3 lmléka
olej na smažení
špetka soli

Postup

  1. Hovězí kosti opláchneme a vložíme do studené vody, přidáme sůl, celý pepř, nové koření a přivedeme k varu. Během vaření sbíráme pěnu, aby se polévka nezakalila. Půl hodiny před dokončením přidáme kořenovou zeleninu a dochutíme, nakonec vložíme zvlášť uvařené játrové knedlíčky a vývar z nich přelejeme do zbylé polévky. Pozor na usazeniny, opět hrozí zakalení polévky. Podáváme s jemně nasekanou petrželkou a celestýnskými nudlemi.
  2. Ze surovin na celestýnské nudle si připravíme lité těsto. A za pomoci naběračky naléváme na rozehřátou pánev a smažíme palačinky. Hotové palačinky nakrájíme na nudličky a vkládáme na talířek těsně před podáváním polévky.

reklama