Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

Chutná polévka mohla být teplejší, ale jinak měla vše, co má mít.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Vlastimil Vincura

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

Suroviny

hovězí kosti na polévku
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
1cibule
česnek
bobkový list
pepř celý
nové koření
sůl
pepř
Játrové knedlíčky
2stroužky česneku
kuřecí játra
1vejce
majoránka
strouhanka
kmín
sůl, pepř
Reklama

Postup

  1. Polévka: Do hrnce s vodou vložíme omyté kuřecí hřbety, kořenovou zeleninu vcelku, osolíme, opepříme a vaříme aspoň hodinu. Poté polévku scedíme, zeleninu a maso pokrájíme, přidáme zavářku a servírujeme.
  2. Zatímco se polévka vaří uděláme si zavářku. Mouku nasypeme na vál, vytvoříme v ní důlek, kam klepneme vejce, přidáme lžíci vody a vidličkou uhněteme do tuhého těsta. To nastrouháme na hrubém struhadle a rozložené usušíme. Poté přidáme do polévky.
Reklama
Reklama