Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Květa Hemzová

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

reklama

Suroviny

hovězí kost na polévku
kořenová zelenina
bobkový list
bujon
sůl
pepř
Játrové knedlíčky:
350 gjátrové zavářky
trochu strouhanky
majoránka
1vejce
sůl
pepř
Domácí nudle:
100-150 gpolohrubé mouky
1vejce
sůl

Postup

  1. Do dvou litrů vody dáme omytou hovězí kost, kořenovou zeleninu, přidáme koření a vaříme dvě hodiny. Dochutíme solí, pepřem a bujonem.
  2. Mezitím si do játrové zavářky přidáme trochu strouhanky, vejce, ochutíme majoránkou a solí. Tuto hmotu vkládáme do vroucí scezené polévky a zavaříme.
  3. Domácí nudle: Z uvedených ingrediencí vypracujeme tuhé těsto, dle potřeby přidáme trochu vody. Těsto vyválíme a necháme proschnout. Pak těsto nakrájíme na nudličky a uvaříme zvlášť v osolené vodě, pak přidáme do vývaru.

reklama