Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Radislav Farkaš

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

Suroviny

1,5 kghovězího masa
1hovězí žebro
kořenová zelenina dle chuti
1cibule
bobkový list
několik kuliček nového koření
sůl
pepř
Játrové knedlíčky:
250 gkuřecích jater
2 stroužkyčesneku
1cibule
1vejce
majoránka
sůl
pepř
Domácí nudle:
150 ghrubé mouky
1vejce
1 lžícevody
sůl

reklama

Postup

  1. Hovězí maso spolu s omytými žebry vložíme do hrnce spolu s veškerou zeleninou, osolíme, opepříme, přidáme koření a vaříme na mírném ohni 3 hodiny na 100 ˚C. Po uvaření vývar scedíme, maso a zeleninu pokrájíme a vrátíme zpět do vývaru.
  2. Játrové knedlíčky: Uvedené ingredience umeleme, dochutíme solí, pepřem a majoránkou, poté knedlíky obalíme ve strouhance a vložíme asi na 7 minut do polévky.
  3. Domácí nudle: Vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenkou placku, necháme proschnout a krájíme nudličky, které povaříme asi 3 minuty ve vroucí polévce.

reklama