Head
- hovězí maso 1.5 kg
- hovězí žebra 1
Domácí nudle
- voda 1 lžíce
Head
Játrové knedlíčky
Head
Postup přípravy
- Hovězí maso spolu s omytými žebry vložíme do hrnce spolu s veškerou zeleninou, osolíme, opepříme, přidáme koření a vaříme na mírném ohni 3 hodiny na 100 ˚C. Po uvaření vývar scedíme, maso a zeleninu pokrájíme a vrátíme zpět do vývaru.
- Játrové knedlíčky: Uvedené ingredience umeleme, dochutíme solí, pepřem a majoránkou, poté knedlíky obalíme ve strouhance a vložíme asi na 7 minut do polévky.
- Domácí nudle: Vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenkou placku, necháme proschnout a krájíme nudličky, které povaříme asi 3 minuty ve vroucí polévce.