Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Petr Gut

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi

reklama

Suroviny

hovězí maso na polévku
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
petrželka na ozdobu
nudle
Játrové knedlíčky
játrová zavářka
1-2 stroužkyčesnek
1vejce
strouhanka
sůl
pepř

Postup

  1. Hovězí maso vaříme spolu s kořenovou zeleninou asi 2–3 hodiny. Měkké maso vyjmeme a vývar dochutíme a propasírujeme přes cedník. Poté maso i zeleninu nakrájíme na kousky. Vrátíme zpět do vývaru, a ještě chvíli necháme povařit.
  2. Játrovou zavářku na knedlíčky smícháme s jedním vejcem, přidáme česnek, trochu strouhanky, osolíme a opepříme. Vytvarujeme knedlíčky, které vložíme do polévky a necháme povařit. Když vyplavou na povrch, tak jsou hotové.
  3. Nudle povaříme ve vodě sedm minut, aby se nerozvařily.

reklama