Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, domácí nudle ct

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Petr Heřmánek

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, domácí nudle
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, domácí nudle ct

reklama

Suroviny

hovězí žebra
1morková kost
bobkový list
nové koření
2mrkve
2petržele
1/2celeru
1petržel
libeček
sůl
Domácí nudle:
200 ghrubé mouky
1vejce
1 PLvody
sůl
Játrové knedlíčky:
100 gkuřecích jater
1vejce
majoránka
česnek
strouhanka
sůl
pepř

Postup

  1. Maso dáme do hrnce, přidáme zeleninu, koření a dáme vařit. Vývar táhneme nejméně tři hodiny. Poté vyndáme maso, obereme, vložíme zpět do polévky, dochutíme dle potřeby, přidáme bylinky.
  2. Domácí nudle: Mouku smícháme s vejcem, přidáme vodu, sůl a rozmícháme vidličkou. Těsto vyválíme na co nejslabší placku. Necháme oschnout 5 minut. Placku nařežeme na pruhy asi 3–4 cm široké, dáme je na sebe a krájíme slabé nudličky.
  3. Játrové knedlíčky: Játra rozmixujeme, přidáme vejce a koření, zahustíme strouhankou dle potřeby. Vytvarujeme kuličky, které vaříme v horké vodě.

 

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!