Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, domácí nudle ct
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
hovězí žebra | |
1 | morková kost |
bobkový list | |
nové koření | |
2 | mrkve |
2 | petržele |
1/2 | celeru |
1 | petržel |
libeček | |
sůl |
Domácí nudle: | |
---|---|
200 g | hrubé mouky |
1 | vejce |
1 PL | vody |
sůl |
Játrové knedlíčky: | |
---|---|
100 g | kuřecích jater |
1 | vejce |
majoránka | |
česnek | |
strouhanka | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Maso dáme do hrnce, přidáme zeleninu, koření a dáme vařit. Vývar táhneme nejméně tři hodiny. Poté vyndáme maso, obereme, vložíme zpět do polévky, dochutíme dle potřeby, přidáme bylinky.
- Domácí nudle: Mouku smícháme s vejcem, přidáme vodu, sůl a rozmícháme vidličkou. Těsto vyválíme na co nejslabší placku. Necháme oschnout 5 minut. Placku nařežeme na pruhy asi 3–4 cm široké, dáme je na sebe a krájíme slabé nudličky.
- Játrové knedlíčky: Játra rozmixujeme, přidáme vejce a koření, zahustíme strouhankou dle potřeby. Vytvarujeme kuličky, které vaříme v horké vodě.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací