Hovězí vývar s knedlíčky a nudlemi

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Daniel Bobok

Hovězí vývar s knedlíčky a nudlemi
Hovězí vývar s knedlíčky a nudlemi

Suroviny

1 kghovězí kosti
200 gmrkve
200 gpetržele
350 gceleru
400 gdrůbežích jater
1vejce
dle potřebystrouhanka
sůl
pepř

reklama

Postup

Do většího hrnce si dáme vařit kosti na vývar a stále odstraňujeme pěnu z vývaru, aby se nám nezakalil. Mezitím si připravíme do misky zeleninu, a až bude vývar skoro hotový, tak tam přidáme zeleninu a dovaříme doměkka, pak osolíme, opepříme. Mezitím si připravíme knedlíčky z jater. Játra rozemeleme, přidáme vejce, ochutíme a dle potřeby přidáme strouhanku. Tvarujeme knedlíčky a zavaříme je do vývaru.

reklama