Hovězí vývar s masovými nočky

Masové nočky jako inovace do polévky? Za nás rozhodně ano!

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Josef Kocourek

Hovězí vývar s masovými nočky
Hovězí vývar s masovými nočky

Suroviny

hovězí maso na polévku
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
polévkové koření
Masové nočky
kuřecí maso
strouhanka
majoránka
česnek
1vejce
sůl
pepř
Reklama

Postup

Den předem uvaříme vývar z hovězí masa, spolu se zeleninou. Poté scedíme, zeleninu pokrájíme, dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Poté rozmixujeme kuřecí maso, přidáme vejce, strouhanku, majoránku, česnek, sůl a pepř. Tuto hmotu propasírujeme přes síto na halušky do vroucího vývaru a promícháme ode dna.

Reklama
Reklama