Hrášková pěna se slaninovým chipsem a domácí bagetou

Tak tohle se nepovedlo. Byla by to prý dobrá polévka, ale na pěnu byl předkrm příliš řídký a ani Bářino domácí pečivo špatný dojem nijak nespravilo.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Barbora Klimovičová

Hrášková pěna se slaninovým chipsem a domácí bagetou
Hrášková pěna se slaninovým chipsem a domácí bagetou

Suroviny

200 gzeleného hrášku (může být i mražený)
4plátky anglické slaniny
1 stroužekčesnek
šalotka
1 lžícevinný ocet
50 mlsmetana
olivový olej
sůl, pepř
Reklama

Postup

  1. Nejprve si připravíme slaninové chipsy: rozehřejeme si troubu na 180°C. Na plech dáme pečicí papír a položíme na něj plátky anglické slaniny, které opět přikryjeme papírem a dalším plechem a pečeme 10 až 15 minut.
  2. Dále uvaříme hráškovou pěnu. Na trošce olivového oleje zpěníme nakrájenou šalotku a stroužek česneku, po dvou minutách přidáme hrášek, osolíme, přidáme lžíci vinného octa a necháme chvilku odpařit, restujeme asi tři minuty. Přidáme smetanu, zamícháme, po chvíli sundáme z ohně a rozmixujeme dohladka. Zdobíme nočkem ze zakysané smetany a slaninovým chipsem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama