Hrášková polévka s pestem z medvědího česneku

Krémovou polévku hostitelka ochutila místo tradiční máty sezonním medvědím česnekem.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Lucie Zapalačová

Hrášková polévka s pestem z medvědího česneku
Hrášková polévka s pestem z medvědího česneku

Suroviny

500 mlzeleninového vývaru
500 ghrášku
2 lžícemásla
cibule
100 mlsmetany
pesto z medvědího česneku nebo hrst sekaného čerstvého medvědího česneku
zakysaná smetana a řeřicha na ozdobu
pečivo na krutony
sůl, pepř
Reklama

Postup

Na másle si zesklovatíme cibulku nakrájenou na kostičky, poté přidáme hrášek a chvíli orestujeme. Zalijeme vývarem a povaříme aspoň 10 minut. Polévku rozmixujeme a přidáme pesto nebo nasekaný medvědí česnek. Pokud chceme mít polévku jemnou, propasírujeme přes cedník. Vlijeme do polévky smetanu a ještě minutu povaříme. Podáváme ozdobené kopečkem zakysané smetany, posypané řeřichou a zakápnuté pestem, případné můžeme přidat krutony z bílého pečiva.

Reklama
Reklama