Hrášková polévka se zastřeným vejcem

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Ella Zimmermanová

Hrášková polévka se zastřeným vejcem
Hrášková polévka se zastřeným vejcem

reklama

Suroviny

2 PLmásla
2brambory, nakrájené na kostky
1cibule
2stroužky česneku
1 lzeleninového vývaru
450 gmraženého hrášku
5vajec
ředkvičky
jarní cibulka
sůl
pepř

Postup

V hrnci na másle zpěníme cibulku a česnek. Přidáme nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 10–15 minut, dokud nebudou brambory měkké. Poté přidáme hrášek a vaříme cca 10 minut. Nahrubo rozmixujeme. V jiném hrnci přivedeme vodu k bodu varu. Osolíme, opepříme a přidáme lžíci octu. Vejce můžeme vytvořit pomocí víru, do kterého vložíme rozklepnuté vejce. Každé vejce vaříme cca 3 minuty. Při menším množství času rozklepneme vejce do potravinářské fólie, zabalíme a vložíme do vroucí vody. Polévku ozdobíme nakrájenými ředkvičkami na plátky. Doprostřed vložíme vejce a posypeme jarní cibulkou.

reklama