Hráškový krém

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Martin Dvořák

Hráškový krém
Hráškový krém

reklama

Suroviny

3cibule
1 kgmraženého hrášku
2xsmetana na vaření
hladká mouka
mléko
1 lzeleninového vývaru
máslo
sůl
pepř
Na ozdobení:
smetana
pórek
slanina
rozpůlený hrášek
krutonky z toustového chleba opečené na másle

Postup

Nakrájíme nadrobno cibuli a na másle zpěníme. Přidáme mražený hrášek, zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a pozvolna vaříme. Až je hrášek měkký, vše rozmixujeme ponorným mixérem. Smícháme smetanu s moukou, přilijeme trochu mléka a přidáme do polévky, pozvolna provaříme. Dochutíme solí, pepřem, scedíme přes hustý cedník. Před podáváním ozdobíme talíř: smetana, na tenké proužky pórek, vyškvařené slanina na kousky, rozpůlené hrášky a krutonky.

reklama