Hráškový krém ct

I čtvrtá hostitelka vsadila na zeleninový krém – naštěstí opět jiný. Po tomatovém a brokolicovém přišla na stůl hrášková polévka.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Veronika Stanko

Hráškový krém
Hráškový krém ct

Suroviny

300 ghrášku
2brambory
50 gslaniny
1cibule
smetana
olej na smažení
česnek
pepř
sůl
toustový chléb na krutony
Reklama

Postup

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme hrášek a na kostičky nakrájené brambory a orestujeme. Po chvíli přidáme buď vodu, ale nejlépe vývar. Přidáme česnek, sůl a pepř. Po změknutí brambor polévku odstavíme a rozmixujeme dohladka. Na zjemnění chutě přidáme smetanu a necháme přejít varem. Krutóny osmahneme na oleji a přidáme do hotové polévky.

Reklama
Reklama