Hráškový krém s krutony

A dobrá byla i jeho polévka, i když do ní na rozdíl od receptu dal již koupené kulaté krutonky.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Michal Chalupa

Hráškový krém s krutony
Hráškový krém s krutony

Suroviny

500 gmraženého hrášku
165 mlsmetany ke šlehání
porek
zeleninový vývar
celozrnný chléb na krutony
sůl
pepř
máslo
Reklama

Postup

Na másle orestujeme pokrájený a očištěný pórek. Přidáme hrášek a hned zalijeme vývarem. Vaříme zhruba jen kolem pěti minut, aby hrášek neztratil svou barvu. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a scedíme přes co nejjemnější sítko. Scezenou polévku ochutíme solí a pepřem, přilejeme smetanu a našleháme tyčovým mixérem. Krátce povaříme, odstavíme a vmícháme kousek chlazeného másla. Na plech s pečicím papírem nakrájíme celozrnný chléb a dáme asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 175°C. Polévku ihned servírujeme s připravenými krutony.

Reklama
Reklama