Hráškový krém s opečenou slaninou a krutonem

Chutnou polévku z mraženého hrášku ozdobily proužky slaniny, které se asi konzumovaly hůře, než kdyby Robin slaninu prostě jen nakrájel na kostičky.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Robert Kunc

Hráškový krém s opečenou slaninou a krutonem
Hráškový krém s opečenou slaninou a krutonem

Suroviny

300 gmraženého hrášku
4stroužky česneku
1menší cibule
pórek
hladká mouka
smetana
muškátový oříšek
máslo
sůl
pepř

reklama

Postup

Cibulku orestujeme na másle či trošce oleje, přidáme hrášek a česnek. Přidáme zeleninové vývar a dusíme, až hrášek změkne. Poté rozmixujeme, zahustíme hladkou moukou a smetanou, zjemníme máslem, přecedíme. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Slaninu a krutony opečeme na pánvi a podáváme k polévce.

reklama