Hruška

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Sára Chalupníková

Hruška
Hruška

reklama

Suroviny

Karamelizované hrušky:
75 ghrušek
55 ghruškového pyré
35 gcukru krystal
vanilkový lusk
15 gcitrónové šťávy
1/4 PLželatiny
Karamelová ganache:
90 gkaramelové čokolády
170 gsmetany 33% (1)
90 gsmetany 33% (2)
vanilkový lusk
3 PLželatiny
Poleva:
300 gkaramelové čokolády
50 gkakaového másla
15 ghroznového octa
Glazé:
500 gvody
200 gcukru
20 gNH Pectinu
1,6 gkyseliny citrónové
Čokoládová stopka:
100 gčokolády
1 gmycrio

Postup

  1. Hruškové pyré, citrónovou šťávu a vanilku přivedeme k varu. Z cukru uděláme karamel a postupně do něj nalejeme horkou hruškovou směs. Provaříme a přidáme nakrájené hrušky a nabobtnalou želatinu. Nalejeme do forem a zamrazíme.
  2. Čokoládu necháme mírně rozpustit ve vysoké nádobě v mikrovlnné troubě. Smetanu č. 1 přivedeme k varu s vanilkou. Přidáme želatinu a promixujeme, vlijeme smetanu č. 2 a promixujeme. Necháme v lednici odležet. Poté vyšleháme.
  3. Čokoládu rozehřejeme zvlášť a kakaové máslo také zvlášť. Obojí na cca 40 °C. Spojíme dohromady a přidáme olej.
  4. Cukr smícháme s pectinem. Vodu zahřejeme na 40 °C, přidáme cukr a pectin a dáme vařit. Poté přidáme kyselinu citrónovou. Zchladíme. Vytemperujeme čokoládu a tvoříme stopky.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!