Suroviny
Karamelizované hrušky: |
75 g | hrušek |
55 g | hruškového pyré |
35 g | cukru krystal |
| vanilkový lusk |
15 g | citrónové šťávy |
1/4 PL | želatiny |
Karamelová ganache: |
90 g | karamelové čokolády |
170 g | smetany 33% (1) |
90 g | smetany 33% (2) |
| vanilkový lusk |
3 PL | želatiny |
Poleva: |
300 g | karamelové čokolády |
50 g | kakaového másla |
15 g | hroznového octa |
Glazé: |
500 g | vody |
200 g | cukru |
20 g | NH Pectinu |
1,6 g | kyseliny citrónové |
Čokoládová stopka: |
100 g | čokolády |
1 g | mycrio |
Postup
- Hruškové pyré, citrónovou šťávu a vanilku přivedeme k varu. Z cukru uděláme karamel a postupně do něj nalejeme horkou hruškovou směs. Provaříme a přidáme nakrájené hrušky a nabobtnalou želatinu. Nalejeme do forem a zamrazíme.
- Čokoládu necháme mírně rozpustit ve vysoké nádobě v mikrovlnné troubě. Smetanu č. 1 přivedeme k varu s vanilkou. Přidáme želatinu a promixujeme, vlijeme smetanu č. 2 a promixujeme. Necháme v lednici odležet. Poté vyšleháme.
- Čokoládu rozehřejeme zvlášť a kakaové máslo také zvlášť. Obojí na cca 40 °C. Spojíme dohromady a přidáme olej.
- Cukr smícháme s pectinem. Vodu zahřejeme na 40 °C, přidáme cukr a pectin a dáme vařit. Poté přidáme kyselinu citrónovou. Zchladíme. Vytemperujeme čokoládu a tvoříme stopky.
Související témata s článkem