Hruškový koláč

Překvapením bylo, že Hanka si vyrábí sama vlastní jogurt a prozradí, jak na to.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Barbora Klimovičová

Hruškový koláč
Hruškový koláč

Suroviny

320 gpolohrubé mouky
150 gtvarohu
180 gcukru
1vanilkový cukr
prášek do pečiva
4hrušky
1citron
3 lžícemléka
2vejce
200 mloleje
Reklama

Postup

Hrušky oloupeme, nakrájíme na osminky a hned je zakapeme citronovou šťávou, aby nehnědly. V míse rozmícháme měkký tvaroh s mlékem, vanilkovým a moučkovým cukrem, vejci, olejem, polohrubou moukou promíchanou s práškem do pečiva, lžičkou citronové kůry a šťávou z půlky citronu. Těsto důkladně vymícháme a nalijeme do pečicím papírem vyložené koláčové formy o průměru cca 30 cm. Poklademe hruškami, které mírně vtlačíme do těsta. Formu vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama