Humr a gratinované brambory

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: František Mach

Humr a gratinované brambory
Humr a gratinované brambory

reklama

Suroviny

4humři
1 kgbrambor
sýr parmazánového typu
smetana
máslo
muškátový oříšek
mléko
sůl
pepř

Postup

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Zapékací misku (gratinku) vymažeme máslem. Plátky brambor do ní narovnáme do vrstev, přičemž každou vrstvu osolíme, opepříme a nastrouháme na ni trochu muškátového oříšku. Když máme navrstveno, nalijeme do mísy po stranách mléko se smetanou, vše posypeme sýrem a obložíme vločkami másla. Pečeme dozlatova. Humra vaříme vcelku cca 15 minut v osolené vodě.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!