Bramborové pyré
- brambory 10
Head
- cibule 2 ks
Bramborové pyré
- mléko 350 ml
Head
- mrkev 2 ks
Bramborové pyré
- mrkev 3 ks
Head
Bramborové pyré
Bramborové pyré
Postup přípravy
- Husu den předem vmasírováním soli, drceného kmínu a rozmarýnu ochutíme. Před pečením orestujeme cibulku, nasekáme jablko na větší kousky a vše spolu s levandulí přendáme do pekáče, zalijeme vínem a vývarem. Pečeme pod parou v konvektomatu na 160 °C asi 2 hodiny. Pak přecedíme šťávu do nádobky, kde z ní odebereme tuk a smícháme ji se lžící hořčice a dvěma lžícemi mouky. Šťávu opět vlijeme k masu. Dále pečeme na sucho 20 minut při 180 °C.
- Bramborové pyré: Nakrájené brambory dáme s mrkví vařit do osolené vody na 20 minut. Cibuli orestujeme dozlatova. Mléko svaříme. Rozmačkáme brambory a mrkev, přilijeme mléko a rozšleháme i s máslem z cibulky a muškátovým oříškem. Kopr, pažitku a tymián vmícháme do pyré, nakonec zasypeme cibulkou a zalejeme výpekem z masa.