Thajské kari s treskou
- filet z tresky 6
- lilky 10
Indické kari s černou čočkou
- mléko 500 ml
Indické kari s černou čočkou
Thajské kari s treskou
- mléko 500 ml
Thajské kari s treskou
- kardamon 3-4
Indické kari s černou čočkou
- ořech
- citron
Thajské kari s treskou
- kurkuma 1 ML
Indické kari s černou čočkou
Thajské kari s treskou
- listy 4-5
- cukr 1-2 PL
Indické kari s černou čočkou
Postup přípravy
Pokrájíme si citronovou trávu, kousek zázvoru, česnek a na větší kusy cibule, vše dáme do pánve, přidáme trochu oleje a smažíme, po chvíli přidáme hřebíček, kardamom, skořicový lusk, mletý koriandr, kari koření a kurkumu, necháme provonět. Poté přilijeme kokosové mléko, přidáme čerstvý pepř, limetové listy, třtinový cukr a pokrájené lilky. Po chvílí přidáme rybí omáčku a rybí filety a necháme provařit cca 10 minut. Pak minutách přidáme cuketu pokrájenou na proužky, ale jen tu pevnější část (slupku), vaříme doměkka.