Indické kari s černou čočkou a thajské kari s treskou
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
indické kari s černou čočkou: | |
---|---|
300 g | černé čočky beluga |
1-2 | červené cibule |
500 ml | kokosového mléka |
1-2 | stroužky česneku |
4 | menší rajčata |
kousek zázvoru | |
1 ML | mletého koriandru |
1 ML | římského kmínu |
1 ML | kurkumy |
1 ML | mleté skořice |
1 ML | třtinového cukru |
muškátový oříšek | |
šťáva z 1/2 citronu | |
čerstvý koriandr | |
smetana | |
špetka chilli | |
sůl | |
pepř |
thajské kari s treskou: | |
---|---|
6 | filetů z tresky |
10 | asijských lilků |
4 | stroužků česneku |
1 | bílá cibule |
1 | červená cibule |
kousek zázvoru | |
500 ml | kokosového mléka |
citronová tráva | |
1 | chilli paprička |
3-4 | hřebíčky |
3-4 | kardamony |
skořicový lusk | |
1 ML | mletého koriandru |
1 ML | kurkumy |
1/4 ML | kari koření |
4-5 | limetových listů |
1-2 PL | třtinového cukru |
2 ML | rybí omáčky |
1/2 | cukety |
hrst čerstvého pepře |
Postup
Pokrájíme si citronovou trávu, kousek zázvoru, česnek a na větší kusy cibule, vše dáme do pánve, přidáme trochu oleje a smažíme, po chvíli přidáme hřebíček, kardamom, skořicový lusk, mletý koriandr, kari koření a kurkumu, necháme provonět. Poté přilijeme kokosové mléko, přidáme čerstvý pepř, limetové listy, třtinový cukr a pokrájené lilky. Po chvílí přidáme rybí omáčku a rybí filety a necháme provařit cca 10 minut. Pak minutách přidáme cuketu pokrájenou na proužky, ale jen tu pevnější část (slupku), vaříme doměkka.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací