Indické kari s černou čočkou a thajské kari s treskou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: DJ Džejár – Petr Dzingel

Indické kari s černou čočkou a thajské kari s treskou
Indické kari s černou čočkou a thajské kari s treskou

reklama

Suroviny

indické kari s černou čočkou:
300 gčerné čočky beluga
1-2červené cibule
500 mlkokosového mléka
1-2stroužky česneku
4menší rajčata
kousek zázvoru
1 MLmletého koriandru
1 MLřímského kmínu
1 MLkurkumy
1 MLmleté skořice
1 MLtřtinového cukru
muškátový oříšek
šťáva z 1/2 citronu
čerstvý koriandr
smetana
špetka chilli
sůl
pepř
thajské kari s treskou:
6filetů z tresky
10 asijských lilků
4stroužků česneku
1bílá cibule
1červená cibule
kousek zázvoru
500 mlkokosového mléka
citronová tráva
1chilli paprička
3-4hřebíčky
3-4kardamony
skořicový lusk
1 MLmletého koriandru
1 MLkurkumy
1/4 MLkari koření
4-5limetových listů
1-2 PLtřtinového cukru
2 MLrybí omáčky
1/2cukety
hrst čerstvého pepře

Postup

Pokrájíme si citronovou trávu, kousek zázvoru, česnek a na větší kusy cibule, vše dáme do pánve, přidáme trochu oleje a smažíme, po chvíli přidáme hřebíček, kardamom, skořicový lusk, mletý koriandr, kari koření a kurkumu, necháme provonět. Poté přilijeme kokosové mléko, přidáme čerstvý pepř, limetové listy, třtinový cukr a pokrájené lilky. Po chvílí přidáme rybí omáčku a rybí filety a necháme provařit cca 10 minut. Pak minutách přidáme cuketu pokrájenou na proužky, ale jen tu pevnější část (slupku), vaříme doměkka.

reklama