Italská minestrone sypaná parmezánem

Poctivá minestrone podle původní receptury obsahovala těstoviny, parmazán si mohl každý přidat sám. Talíře zůstaly prázdné…

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Tomáš Crha

Italská minestrone sypaná parmezánem
Italská minestrone sypaná parmezánem

Suroviny

zelené fazolky
pár brambor
baklažán
cuketa
celer
petržel
cibule
mrkev
zeleninový vývar
1 lžícerajského protlaku
rýžové těstoviny
kůra z parmazánu
čerstvá nasekaná bazalka
olivový olej
sůl
pepř
Reklama

Postup

Na olivovém oleji orestujeme veškerou zeleninu, kterou máme k dispozici. Poté přidáme lžicí rajského protlaku, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme. Mezitím si zvlášť uvaříme rýžové těstoviny (nejmenší italské těstoviny). Když je polévka skoro hotová, přidáme pár kousku kůry ze sýra parmezán, tak 5-6 kousků, dle velikosti a necháme v polévce povařit 15 minut, poté kousky kůry vyndáme. Těsně před servírováním přidáme těstoviny, nastrouhaný parmazán (podle chuti) a čerstvou nasekanou bazalku.

Reklama
Reklama