Italské rizoto s mořskými plody

Nevšední předkrm, a ještě ke všemu s mořskými plody – Roman je odvážný hostitel! Postup v rýžovaru není tradičně italský.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Roman Breda

Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody

Suroviny

sůl, pepř
300 gmořské plody (sépie, kalamáry nebo krevety podle chuti)
1,5 hrnkurýže na risotto
3-4 dlItalské víno Pinot Grigio
parmezán
cibule
máslo
olivový olej
italské bylinky
Reklama

Postup

Mořské plody dáme vařit do osolené vodě na půl hodiny. Rýži na rizoto naložíme do vína v nádobě, ve které ji budeme vařit, přilijeme vývar z mořských plodů a vaříme doměkka. Uvařené mořské plody nakrájíme na kousky a dáme do hluboké pánve s olivovým olejem a najemno nakrájenou cibulkou, přisypeme italské bylinky. Přidáme uvařenou rýži, nastrouhaný parmezán a podle chuti víno a nakonec trochu másla na zjemnění, aby rizoto bylo krémovější.

Reklama
Reklama