Italské Tiramisu

Monika si je vědomá, že dezert se může zdát soupeřům moc jednoduchý, jí ale prostě chutná.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Monika Moravcová

Italské Tiramisu
Italské Tiramisu

Suroviny

2lžíce kakaa
piškoty
2 lžícekrystalového cukru
3lžíce mandlového likéru amaretto
2balíčky mascarpone
1hrnek instantní kávy
2vejce
Reklama

Postup

  1. Nejprve si uvaříme silnou kávu, budeme ji potřebovat v misce, vlažnou. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme, z bílků si vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme mascarpone a promícháme, dokud se nespojí. Potom do hmoty lehce vmícháme sníh. Do vlažné kávy přidáme amaretto.
  2. Připravíme si mističky nebo pohárky: piškoty namáčíme v kávě s amarettem, vyskládáme na dno servírovacích nádobek a postupně prokládáme s krémem z mascarpone, povrch zasypeme přes sítko kakaem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama