Italský studený borůvkový dezert

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Josef Greiner

Italský studený borůvkový dezert
Italský studený borůvkový dezert

reklama

Suroviny

1 balenídětských piškotů
3-4 balenízakysané smetany
2 lžícemoučkového cukru
1 balenívanilkového cukru
čerstvé borůvky
čerstvá máta na ozdobu
Přeliv:
1 balenímražených borůvek
cukr
brandy (nemusí být)

Postup

  1. Borůvky omyjeme a necháme okapat. Následně si vyložíme dno formy na pečení dětskými piškoty. Poté smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem a řádně promícháme. Poté přidáme borůvky, a ještě jednou promícháme. Hotovou ovocnou směs klademe na piškoty do několika vrstev. Téměř hotový dort dáme na pár hodin (nejlépe přes noc) vychladit.
  2. Na borůvkový přeliv si připravíme mražené borůvky (jedno balení), dále cukr, a pár kapek brandy – nemusí být. Do kastrůlku vložíme mražené borůvky, cukr a lehce podlijeme decilitrem vody. Necháme povařit tak dlouho, dokud se nám nevytvoří lehce zhoustlá poleva. Polijeme jí vršek dezertu a ozdobíme lístkem máty.

reklama