Jablečný koláč
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
130 g | hladké mouky |
150 g | polohrubé mouky |
1 | sáček kypřícího prášku |
130 g | másla |
250 ml | mléka |
2 PL | zakysané smetany |
1 PL | citronové šťávy |
2 | vejce |
domácí agar | |
1/2 | balíčku rozinek |
3 | větší jablka |
skořice | |
želírfix | |
zakysaná smetana |
Postup
Formu vymažeme máslem, vysypeme kokosem, umícháme sypké těsto. Máslo rozpustíme a přidáme ostatní ingredience. Nalijeme do formy kousky agaru, ozdobíme a dáme péct na 20-30 minut při 180 °C. Mezitím nakrájíme jablíčka bez slupky na malé kousky a dáme do kastrůlku podusit s trochou vody. Ke konci vsypeme čirý želírfix, povaříme. Osladíme 1 lžící cukru. Po vychladnutí korpusu naneseme podušená jablíčka na koláč a dáme vychladit. Podáváme kousek koláčku s kopečkem zakysané smetany.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací