Jablečný koláč

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jana Bujárková

Jablečný koláč
Jablečný koláč

reklama

Suroviny

130 ghladké mouky
150 gpolohrubé mouky
1sáček kypřícího prášku
130 gmásla
250 mlmléka
2 PLzakysané smetany
1 PLcitronové šťávy
2vejce
domácí agar
1/2balíčku rozinek
3větší jablka
skořice
želírfix
zakysaná smetana

Postup

Formu vymažeme máslem, vysypeme kokosem, umícháme sypké těsto. Máslo rozpustíme a přidáme ostatní ingredience. Nalijeme do formy kousky agaru, ozdobíme a dáme péct na 20-30 minut při 180 °C. Mezitím nakrájíme jablíčka bez slupky na malé kousky a dáme do kastrůlku podusit s trochou vody. Ke konci vsypeme čirý želírfix, povaříme. Osladíme 1 lžící cukru. Po vychladnutí korpusu naneseme podušená jablíčka na koláč a dáme vychladit. Podáváme kousek koláčku s kopečkem zakysané smetany.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!