Jablečný piškotový štrúdl s pudinkem a šlehačkou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Josef Imrich

Jablečný piškotový štrúdl s pudinkem a šlehačkou
Jablečný piškotový štrúdl s pudinkem a šlehačkou

reklama

Suroviny

250 glistového těsta
8středních jablek
200 gnastrouhaných piškotů
80 gnastrouhaných vlašských ořechů
2 PLcukru krupice
1 PLskořice
1vejce (na potření)
1vanilkový cukr
30 grozinek
1/2 lmléka
vanilkový pudink
1šlehačka 33%

Postup

Vyválené těsto posypeme nastrouhanými jablky, cukrem, skořicí, piškoty, rozinky, ořechy a vanilkovým cukrem. Zamotáme a potřeme vejcem. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 30 minut. Pudink uvaříme dle návodu na obale. Vyšleháme smetanu. Závin podáváme na pudink a ozdobený šlehačkou.

reklama