Jablka v županu s přelivem z vinného šodó
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
1 | balíček listového těsta |
4-6 | jablek |
¼ l | bílého vína |
mletá skořice | |
rozinky | |
vanilkový cukr |
Šodó: | |
---|---|
100 g | moučkového cukru |
5 | vajec |
strouhaná kůra z celého citronu | |
vanilkový cukr nebo vanilka | |
1 ML | škrobu |
Postup
- Nachystáme si očištěná a odjádřená jablka, na jednu porci dvě půlky většího jablka nebo jedno menší jablko celé. Pokapeme je tři až čtyři hodiny před pečením citronem a koňakem, dvakrát obrátíme. Pak položíme na čtverec listového těsta, přihodíme pár rozinek, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Zabalíme a pečeme asi ½ hodiny na 180 °C.
- Šodó: Čtvrt litru bílého kvalitního vína, 4 žloutky, 1 celé vejce, kůru z celého citronu, 10 dkg moučkového cukru a cukr vanilkový nebo přímo vanilku, to vše ohřejeme ve vodní lázni, až šodó zhoustne. Je možné přidat trochu škrobu, rozmícháme jej ale nejdříve v troše studeného bílého vína.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací