Jablka v županu s vanilkovou omáčkou

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Isabela Santusová

Jablka v županu s vanilkovou omáčkou
Jablka v županu s vanilkovou omáčkou

Suroviny

250 glistového těsta
5jablek
rybízový džem
vlašské ořechy
máslo
skořice
piškoty
rozinky
vejce na potření
Vanilkový krém
1/2 lsmetany
200 mlmléka
2žloutky
2vanilkové cukry
1pudinkový prášek
3 lžícecukru
4 lžícerumu

reklama

Postup

Listové těsto vyválíme a rozdělíme na pět čtverců.  Z jablek vyřízneme jaderník. Z rozinek, drcených piškotů, skořice, marmelády, másla a mletých ořechů udělám náplň, kterou dáme do jablek místo jadřince. Na každý čtverec položíme jedno jablko a zabalíme do těsta. Potřeme vajíčkem a v předehřáté troubě pečeme na 180°C. Upečené posypeme práškovým cukrem a podáváme s teplým vanilkovým krémem, který uvaříme ze smetany, mléka, žloutků, pudinku, vanilky a cukru. Do řidšího krému nakonec zamícháme rum.

reklama