Jahodové tiramisu do skleničky

Nepečené dezerty podobné si jako vejce vejci vévodí celému jihomoravskému týdnu.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Kateřina Jochmanová

Jahodové tiramisu do skleničky
Jahodové tiramisu do skleničky

reklama

Suroviny

3balíčky cukrářských piškotů
70 mlmandlové tresti
10 gvanilkového cukru
500 gmascarpone
400 gjahod
90 gcukru
2vejce

Postup

Žloutky utřeme s cukrem a z bílků ušleháme sníh. Jahody omyjeme a pokrájíme na plátky. Cukrářské piškoty pokapeme mandlovým likérem nebo trestí a vyrovnáme na dno připravených skleniček. Sníh smícháme s mascarpone a se žloutky. Krém naneseme na piškoty a navrch rozložíme jahody. Poklademe opět piškoty, krémem a jahodami a opakujeme, dokud máme všeho dost. Pak dáme tiramisu do ledničky ztuhnout.

reklama