Jahodový dortík

Za svůj poslední chod se nemusela šikovná hostitelka Eva určitě stydět.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Eva Konečná

Jahodový dortík
Jahodový dortík

Suroviny

120 ghladké mouky
30 gkakaa
150 gcukru
5vajec
5lžíce oleje
špetka soli
velký jogurt
1zakysaná smetana
1mascarpone
5 lžiccukru
vanilkový cukr
2ztužovače
čerstvé jahody

reklama

Postup

  1. Bílky se solí a cukrem šleháme aspoň pět minut do pevného sněhu. Poté vyšleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku, smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy, vyložené pečicím papírem, a pečeme 40 minut na 150°C. Vychladlý korpus prořízneme.
  2. Mascarpone, jogurt a zakysanou smetanu umícháme dohladka, přidáme cukr, ztužovač šlehačky a ještě dobře promícháme.
  3. Do větší části krému vmícháme na kostičky nakrájené jahody, tím potřeme spodní díl dortu a přiklopíme horním dílem. Trochu přimáčkneme a potřeme celý dort krémem bez jahod. Nazdobíme dle fantazie a necháme uležet v lednici.

reklama