Jak se asi budou hosté tvářit, až uvidí na talíři jazyk?

Vinař Jiří (29) podává víno ke každému chodu, ale zapomene na normální pití, má prodlevy a zmatkuje.
Co ty a jazyk? - Prostřeno!

Laboratorní technik Jirka si dává na svém večeru hodně záležet, náležitě se připravil a chtěl by mít vše dokonalé. Jenže… Už při vaření mu začne hořet kabel od mixéru a zariskuje s předkrmem. Ačkoliv muži u stolu považují uzený hovězí jazyk za velkou lahůdku, dámy k němu mají dost rezervovaný vztah. Vloží ho vůbec do úst? Mladý otec Jirka nabídne v břeclavském panelákovém bytě, kde žije s rodinou, ke každému jídlu, dokonce i k polévce, speciální víno, což je chvályhodné, ale třeba Iva, která nepije, to moc neocení, možná ani Laco, který je spíš na tvrdé.

Laco zažije peklo

Laco zažije peklo - Prostřeno!
Laco zažije peklo - Prostřeno!

Jiří ale kvůli tomu zapomene na normální pití a hosté žízní. Květáková polévka je sice udělaná s péčí a láskou, ale je to krém, který moc nezaujme. Skvělý je hlavní chod, což jsou telecí líčka na pivu s dýňovým pyré. Maso se jen rozsýpá, ale jídlo by mohlo být teplejší. Brownies s višněmi je hodně aromatický a sytý dezert, takže ho někteří nemohou ani dojíst, ale ještě je čeká sladký a opět pěkně matoucí úkol týdne. Kolem vína se točí i zábava a výzva, na tu se Laco už moc těší. Pozná sommeliér Jiří, jaké víno ve sklenici je odrůdové a jaké je jen krabičák? Neudělá si ostudu?

Sledujte premiérové Prostřeno! od 17.35 na Primě.

reklama