Jan Žalud

Téma diskuze: Jan Žalud

Upozorňujeme veškeré účastníky webové diskuze, že svojí účastí na diskuzi nesmí porušit podmínky poskytování digitálních služeb. Všichni účastníci diskuze jsou mimo jiné povinni dodržovat platné právní předpisy (vč. ochrany osobnostních práv jiného).

Pro vstup do diskuze se prosím přihlaste ke svému iPrima účtu.
europhiacze 15.02.2021 14:58

Tak co pan Žalud, kdy si spolu cvakneme ;-)

ivettstar 10.02.2021 09:52

Byt jeho ženou tak ho zabijem za takú hambu. Ozran ***ý.

michaelanavaro 09.02.2021 20:36

sympaťák a slušelo mu to :-D

povolna.jana2 08.02.2021 10:42

tak to byl propadák týdne

jitcho 07.02.2021 16:25

Kulajda je buď koprová a nebo houbová! Míchat dohromady kopr a houby je něco strašného!!! Konečně někdo udělal kulajdu správnou, takhle se to dříve dělalo. Bohužel pak někdo vymyslel, že tam dá kopr a polévku zkazil, ty dvě suroviny k sobě prostě nejdou. Houbová kulajda se dělávala hlavně na Jičínsku!

kozakova28 21.02.2021 01:18

Máte pravdu, moje babička ji dělá přesně takhle. Bez kopru :-)

mimota 09.02.2021 18:10

kulinářka ha

vivire 08.02.2021 10:19

Co to tady melete za nesmysly? Když o tom nic nevím, tak mlčim. Kulajda od jakživa je s houbami, koprem a vejíčkem. Jsou jídla, na které jsou jasně danné recepty a přes to vlak nejede a né styl Babica....dejte tam citron, pokud nemáte citron, dejte tam majoránku. Pokud nemáte ani tu, dejte tam co chcete, hnusnější už to stejně nebude...

jitcho 09.02.2021 17:19

Dříve se to dělalo každé zvlášť, tak mlčte vy, když o tom nic nevíte. Udělejte si kulajdu zvlášť jen s koprem a pak zvlášť houbovou a pak teprve poznáte co je to dobrá kulajda. Patlat kopr do hub, to je jako třeba kopr do svíčkové a houby třeba do rajské. A nerozčilujte se, mohla by vám prasknout cévka. To je stejné jako polovina národa zahušťuje zelí a polovina ne, protože je to pak kejda ... a oboje je "správně" a přesto taky nejede vlak. A Babicu do toho nepleťte.

hana.buzakova 20.02.2021 02:34

Už naše babička dělala kulajdu bez hub, vajíčko do ní dávala (resp. pomalu lila) "rozkvrdlané" (ne vařené - to se dává do koprové omáčky, ve které lze dobře rozkrojit příborem a ne zápasit lžící) a dávala podmáslí... Nevím, zda to tak bylo správně, ale kulajda byla vynikající :-)
Houby miluji na všechny způsoby, ale v kulajdě je nemusím - jejich chuť se tam ztratí. Ale houby v bramboračce - to je něco jiného! Tedy pokud to někdo nepřebije majoránkou a česnekem...

Další příspěvky

reklama