Jarní kuřecí vývar s domácími nudlemi

Ladislav má v polévce rád zeleninu co nejjemnější, nastrouhanou….

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Ladislav Bukva

Jarní kuřecí vývar s domácími nudlemi
Jarní kuřecí vývar s domácími nudlemi

reklama

Suroviny

Vývar
2kuřecí kostry
cibule
mrkev
petržel
celer
česnek
nové koření
bobkový list
jalovec
sůl
Polévka
2lžíce másla
mrkev
celer
petržel
hrášek
svazek petrželové natě nebo libečku
2kuřecí prsa

Postup

Očištěné ingredience na vývar zalejeme studenou vodou, přivedeme k varu a necháme táhnout minimálně 2,5 hod, průběžně odebíráme šlem. Zeleninu do polévky si nastrouháme a orestujeme krátce na másle. Asi půl hodiny před koncem varu přidáme do polévky prsa a blanšírujeme. Pak vyndáme a nakrájíme na plátky. Ve vedlejší nádobě uvaříme v osolené vodě zvlášť nudle do polévky. Při servírování vložíme zeleninu a nudle na dno talíře a přelejeme vývarem, nakonec přidáme maso a nakrájenou petrželovou nať.

reklama